آنوریسم چیست؟
آنوریسم (به انگلیسی: Aneurysm) بزرگ شدن یا بیرون زدگی دیواره یکی از سرخرگهای بدن است که در اثر ضعف دیواره سرخرگ ایجاد میشود و این بیماری هر جای بدن را که دارای سرخرگ باشد میتواند درگیر کند از سرخرگ آئورت که از قلب خارج میشود، گرفته تا سرخرگهایی که مغز، پاها، یا دیواره قلب را تغذیه میکنند. آنوریسم مغزی، یکی از انواع آنوریسم بوده که در این مقاله بهطور مفصل به آنوریسم مغزی، عوارض بعد از عمل آنوریسم مغزی و همچنین مراقبتهای بعد از عمل آنوریسم مغزی خواهیم پرداخت.

انواع آنوریسم
انواع آنوریسم بر اساس میزان و نوع بیرون زدگی و بزرگ شدن دیواره سرخرگهای بدن متفاوت است . معمولاً انواع آنوریسم بهصورت زیر دستهبندی میشود.
- آنوریسم کیسهای: در یک طرف دیواره رگ خونی، بیرون زدگی بهصورت یک کیسه تشکیل میشود.
- آنوریسم دوکی شکل: در این نوع آنوریسم، دیواره سرخرگ در تمام جهتها دچار تورم و اتساع شده و سرخرگ شکل دوک مانند به خود میگیرد.
- آنوریسم پاره شده: در این حالت، سرخرگ در اثر بزرگ شدن زیاد دچار ترکیدگی شده و خونریزی به بافتهای اطراف انتشار پیدا میکند.
آنوریسم مغزی چیست؟
آنوریسم مغزی موقعی تشکیل میشود جدار سرخرگهای مغزی دچار ضعف شوند و رفتهرفته به علت بالا بودن فشار در داخل عروق مغزی، برجستگیها، بیرونزدگیها و حبابهایی تشکیل میشود که به علت ضعیفتر بودن جدار این عروق از جدار طبیعی شریانها، ممکن است عروق مغزی پاره شده و سبب خونریزی مغزی شود.
فشارخون بالا، مصرف سیگار و استعمال تنباکو خطر ابتلا به آنوریسم مغزی را افزایش میدهد.
علائم آنوریسم مغزی
آنوریسم مغزی دارای علائم گوناگونی است که بر اساس شدت بیماری بروز پیدا میکنند. این علائم عبارتاند از:
- علائم خونریزی شامل: سردرد بسیار شدید و ناگهانی و معمولاً بدون سابقه قبلی
- تغییر سطح هوشیاری
- کُما
- اختلالات حرکتی در دست و پا
- فلج اعصاب مغزی
- استفراغ و تشنج
برای مطالعه ادامه مطلب و پرسش و پاسخ توسط دکتر صمدیان ، متخصص مغز و اعصاب به لینک زیر مراجعه کنید :
:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0